Henk’s Rijstvogel Pagina

Henk de Vos

E-mail : info@rijstvogel.nl

E-

Grasparkietenzaad concurrent Prachtvinken zaad mengeling wordt vaak gebruikt als er ook andere soort vogels bij gehuisvest zijn. Wel Paddy dan toevoegen. Een wat goedkoper grasparkieten mengeling met veel rode millet wat niet zo graag gegeten worden door rijstvogels De mengeling zoals ik dat gebruik, een goed mengsel grasparkieten zaad aangevuld met wat Witzaad en Paddy Voeg aan het begin van de broedtijd wat haver, negerzaad en japans millet toe. Grit met maagkiezel mag niet ontbreken. Je kunt ook wat sepia geven Eivoer bestaat uit geweekte cous-cous, gekiemde kadjang en eivoer zo uit het pak, zo nu en dan prak ik er een hard gekookt eitje doorheen. Sommige rijstvogels lusten ook wel een doorgesneden sinaasappel, soms moeten ze het leren eten. Als groenvoer geef ik eigenlijk allen maar vogelmuur, wat ik op mijn onbespoten groentetuin pluk. Alles over voeding van rijstvogels

Appelazijn wat is de zin ervan ?


Het is in ieder geval is het een natuurproduct wat gebruikt kan worden door het drinkwater heen.

Waarom vraag je dan ?

Heel simpel het bevat nogal al wat vitaminen in de B serie zoals B1,B2, B6 en B12. Voorts is het rijk aan calcium, fosfor en kalium en daarnaast bevat het kleine hoeveelheden ijzer,natrium, magnesium koper, zwavel en nog vele andere sporenelementen.


Bij mij verbeterde het de darmflora van vooral de lood- en zilverbekjes die er om bekend staan dat ze nog wel eens wat dunne mest hebben.


Kort samengevat kun je zeggen dat het de darmflora hersteld en op peil houdt.

Hoe vaak moet je het geven ?


Zelf geef ik het drie dagen achter elkaar en dan een week niet. Belangrijk is dat je geen andere vitaminen in het water toevoegt tijdens het geven van appelazijn.

10 ml op 1,5 liter water heb ik tot nu toe mijn vogels gegeven en ik heb eigenlijk alleen maar

positieve berichten te melden

© Copyright bij Henk de Vos